Lång bilfärd

Förlåt för att det var så länge sedan jag skrev här nu. 
Det är det där som kallas vardag som bara flyger förbi i en väldans fart.
I Måndags var Edvin och jag på ett första möte på en mottagning som heter Upplevelsen nere i Örebro. 
Såhär står det på deras hemsida om vad Upplevelsen är:
"Upplevelsen är ett centrum för anpassad sinnesstimulering. Vi vänder oss till barn, ungdomar och vuxna med funktionshinder som är inskrivna på Habiliteringen. Här erbjuder vi en annorlunda miljö som lockar till aktivitet, kommunikation, samspel och avslappning."
Dom har många olika rum som ska locka fram olika sinnesstämningar beroende på vad just den specifika personen behöver.
Tanken är att vi kan hitta ett sätt där att locka fram någon slags kommunikation ur Edvin. Och att hitta något som han tycker om då vi tycker att det är svårt.
En sak vi hann prova under vårat första besök där var det såkallade "båt-rummet". Där inne fanns en eka som satt upphängd i taket. Den var mjukt klädd inuti och hade kuddar. Däri satte sig Edvin och fick gunga. Och han satt helt stilla. En väldigt ovanlig syn.
Efter det besöket började jag leta, jag vet ju att Edvin alltid tyckt om att gunga. Men jag ville ha något han kan gunga i själv eftersom jag ofta är själv hemma med alla tre barnen och inte har riktigt tid att gunga på honom så mycket som jag önskar att jag hade. 
Så hittade jag Ikea PS 2017 gungstol. Den såg helt perfekt ut! En stor och mysig plats för Edvin att sitta i och gunga. Men det visade sig att det har utgått ur sortimentet och fanns bara kvar på typ 2 Ikea i hela Sverige. 
Och så idag när jag tittade på Blocket så hittade jag denna nere i Linköping. Jag ringde direkt och sa att jag skulle ha den och packade in ungarna i bilen. Det blev 37 mil tur och retur.
Tur att barnen tycker om att åka bil! 


Jag byggde ihop den efter att Edvin blivit lagd så imorgon blir det upp till bevis. Hoppas verkligen att han tycker om den! ♡





Allmänt | | Kommentera |
Upp